DRUIF - PETIT VERDOT

Petit Verdot is een laatrijpe, kleine, blauwe druif met een stevige schil en geringe opbrengst die tot de beste druiven van de wereld behoort.
Oorspronkelijk werd deze druif in Bordeaux verbouwd en gebruikt als blend, maar vanwege het te koele klimaat komt de druif daar slecht eens in de 3 tot 4 jaar tot volle rijping.
In warmere landen, zoals Spanje, Australië, Californië en Zuid Afrika gedijt de druif beter en krijgt hij de gelegenheid volledig te rijpen.

Petit Verdot

De eerste cépage wijn van de Petit Verdot werd gemaakt door Marques de Grinon in Spanje. Cépage wijnen van Petit Verdot hebben dankzij hun hoge tannine- en zuurgehalte een zeer lange bewaartijd. Interessante Spaanse cépage wijnen van Petit Verdot zijn: Marques de Grinon Petit Verdot (Vinos de Pago), Dehesa del Carrizal (Vinos de Pago) en El Rapado van Raul Perez.

Petit Verdot geeft krachtige wijnen met tonen van rijp, zwart fruit (bosbessen, zwarte kersen, blauwe pruimen), rook, kruiden, ceder en molassses. Verder hebben de wijnen stevige tannines en een lange afdronk. Uitstekende combinatie met wild, tournedos, lamsvlees, steak, gekruid varkensvlees en harde kazen.