Wijnstreek - Valle de la Orotava

Dit wijngebied, gelegen aan de oostkust van het eiland Tenerife (grenzend aan de D.O. Valle de Güímar), verkreeg zijn D.O. status in 1996.                                                      Valle De La Orotava wijnstreek

Op de thuismarkt wordt verkocht door 20 wijnhuizen. De toegestane blauwe druiven zijn: listán negro, malvasía rosado, tintilla, vijariego negro en negramoll. De witte druiven (60%) zijn: listán blanco (samen met de listán negro goed voor 90% van de wijngaard), gual (goed bestand tegen zuurstof), malvasía, verdello, vijariego (hoge zuurgraad en goede structuur), torrontés. De opbrengst is maximaal 10.000 k/ha @ 70 tot 74%. De productie is 50% wit en 50% rode wijn.

De oogst duurt van augustus tot november (afhankelijk van de hoogte). De druiven worden in plastic kratten van 20 k vervoerd.

Valle De La Orotava DO
Klimaat: De maxima variëren van 26 tot 28º C en de minima liggen tussen de 8 en 10ºC. Door de noordenwind, Alicios, die veel vochtige lucht brengt, is het aantal uren zon aan de lage kant, voor zo'n droog en warm gebied. De D.O. Valle de la Orotava ligt aan de voet van de berg de Teide en loopt door tot aan de kust. Het landschap heeft een kleurrijke vegetatie en en Franco Limosa bodem (70% vulkanisch zand, 20% klei en 10% vulkanische rots).