Wijnstreek - Montilla – Moriles

Geologie en geografie

Kalkrijke, soms wat zanderig grond. Het heuvelachtige gebied ligt in de provincie Córdoba .  MONTILLA – MORILES Wijnstreek

Klimaat

Continentaal met koude winters en lange, hete zomers, waarbij de temperatuur oploopt tot 45 graden. Gemiddelde temperatuur: 17 graden. 620mm regen per jaar, vooral tussen november en april.

Druiven

De klassieke duif is de pedro ximénez die volledig uitrijpt en een hoog suikergehalte bereikt. Een andere voorkomende soort is de moscatel .

Wijnen

Er zijn 3 categorieën: vinos jóvenes afrutados , die binnen één jaar na hun productie worden verkocht met een alcoholpercentage van 10-12%, solera wijnen, die verkocht worden als Pale Dry, Medium Dry en Cream met een alcoholpercentage van 13-15% en solera wijnen met een hoger alcoholpercentage die worden verkocht als fino , amontillado , oloroso en Moscatel met een alcoholpercentage van >15%, geclassificeerd als vinos generosos . MONTILLA – MORILES

De tragedie van Montilla – Moriles is dat het altijd in de schaduw heeft gelegen van Sherry, hetgeen vooral wordt en werd veroorzaakt door het feit dat Sherry een betere toegang heeft tot de zee.