Basa Verdejo Telmo Rodriguez 75cl 2023 - 2021
AANBIEDING: € 9,08 i.p.v. 10,95 | UW VOORDEEL 17%
- Gratis verzending boven €300,-
- 30 dagen geld terug garantie
- Spanjewijn krijgt 4/5 sterren
Omschrijving
Verdejo
Basa blanco is een wijn uit Rueda
Goede prijs- kwaliteitverhouding.
Basa blanco is een biologische wijn.
Basa blanco is een evenwichtige frisse witte wijn. Rijp fruit(rijp ananas, passiefruit en peer), bloemen, een vleugje kruiden, mineralen, optimale zuurgraad en een lange aangename afdronk.
Uitstekend te combineren met salades, schaal- en schelpdieren. Ook heerlijk als aperitief.
Goed op dronk. Basa blanco kan het beste geserveerd worden bij 8°- 10°C.
Wine Spectator:
Wine is balanced with a soft texture, approachable and pleasant, easy to drink.
Penin:
Color: bright straw, greenish rim.
Aroma: fresh fruit, citrus fruit, wild herbs, tropical fruit.
Boca: fresh, fruity, good acidity, fine bitter notes.
Telmo Rodriguez is één van de bekendste en meest intellectuele oenologen van Spanje.
Telmo was de wijnmaker van o.a. La Granja Remelluri, afkomstig van de bodega van zijn vader in Rioja. Zijn naam staat garant voor grootse en betaalbare wijnen. Hij kent als geen ander de potentie van de Spaanse wijnbouwgebieden en druivenrassen: het karakter van de druif moet in de wijn zitten.
Meer informatie
Smaakprofiel | Wit: droog, fris & fruitig |
---|---|
Wijnsoort | Wit |
Wijnhuis | Telmo Rodriguez |
Wijnstreek | Rueda DO |
Druivensoort | Verdejo, Viura/Macabeo |
Alcohol % | 13.0 |
Inhoud in cl | 75 |
Over het wijnhuis
Wijnmaker Telmo Rodriguez wordt bestempeld als één van de jonge leeuwen van de Spaanse wijnindustrie. Hij studeerde aan de universiteit van Bordeaux en later in de Rhône bij de beroemde August Clape. Hij was de wijnmaker van La Granja Senora De Remelluri, de bodega van zijn vader in Rioja. Hij is daar vertrokken om, wat sommigen zouden noemen, flying winemaker te worden.
Telmo geeft er echter de voorkeur aan om zichzelf 'driving winemaker' te noemen. hij woont in Madrid en rijdt met de auto naar de gebieden waar hij wijn maakt. In korte tijd hebben zijn wijnen een plaats op het internationale speelveld gevonden. Eén voorbeeld: in het Wine Report 2008 van Tom Stevenson is Telmo opgenomen bij de beste 10 producenten uit Spanje.
Wij spraken weer eens uitgebreid met Telmo Rodriguez. Dat is altijd een genot. Als je met hem om de tafel gaat zitten leer je altijd iets of geeft hij stof tot nadenken. Wat maakt dit ‘geweten van de Spaanse wijnwereld’ zo bijzonder? Toen Telmo zijn studies afrondde in Bordeaux en vervolgens stages had gelopen bij mensen als Chave (Hermitage), Clape (Cornas) en Dürrbach (Trévallon) kwam hij terug in Spanje.
Daar zag hij dat andere Spanjaarden die in Frankrijk hadden gestudeerd Franse druivenrassen en gewoontes naar Spanje brachten. Zo kwam er steeds meer draadgeleiding terwijl het Spaanse systeem altijd vrijstaande stokken waren geweest. Telmo trok de conclusie dat hij zich wilde richten op de oude kwaliteiten van Spanje als vrijstaande stokken, inheemse druivenrassen en ‘field blends’. Daarnaast was hij de eerste in Spanje die moderne etiketten introduceerde en zet hij zich af tegen de rigide Spaanse wijnwetten.
Prijzen & Awards
Geschiedenis Parker-punten
Geschiedenis Peñin-punten