Wij gebruiken cookies om uw ervaring beter te maken. Om te voldoen aan de cookie wetgeving, vragen we uw toestemming om de cookies te plaatsen. Meer informatie.
Preludio Sei Solo 75cl 2019
100% Tempranillo.
Preludio is een nieuwe topwijn uit Ribera del Duero
Jancis Robinson: 17/20
Sei Solo is een project van Javier Zaccagnini. In 1999 richtte hij samen met Mariano Garcia het fameuze huis Aalto op, dat inmiddels wordt gezien als een van 's werelds tophuizen.
Javier startte dit nieuwe project in 2007. De Sei Solo wordt uitsluitend wijnen gemaakt met Tinto Fino (Tempranillo) uit 4 wijngaarden met wijnstokken welke tussen de 60 en 90 jaar oud zijn. De wijngaarden bevinden zich rondom het dorpje La Horra in het hart van de befaamde Ribera del Duero regio. La Horra is bekend om unieke oude wijngaarden, zoals bijvoorbeeld de wijngaard vanwaar Pingus (van de beroemde wijnmakerPeter Sisseck) afkomstig is.
Tot voor kort werd het beste deel van de oogst verkocht aan Aalto en ging het integraal in de topcuvée 'PS'..
In 2011 kwam de eerste Sei Solo op de markt en tegeljk een ‘tweede wijn’ genaamd Preludio.
Javier Zaccagnini is naast een groot wijnliefhebber eveneens verknocht aan klassieke muziek. Zijn favoriet is Johan Sebastian Bach. Als eerbetoon geeft hij deze exclusieve wijn de naam ‘Sei Solo’, vernoemd naar het uitzonderlijke werk van J.S. Bach. Sei Solo is een cyclus van zes vioolwerken. Het bestaat uit drie sonates en 3 partita's. Het etiket van Sei Solo is in het handschrift van zijn meester J.S Bach. Van Sei Solo werden slechts 1000 flessen gemaakt, van de Preludio 4000. Beide wijnen zijn dus slechts in beperkte hoeveelheden verkrijgaar.
18 maanden gerijpt op Frans eiken.
Volle middelzware wijn. Rijp zwart fruit, cacao, leer, een vleugje kruiden, mooie rijpe tannines en een lange afdronk.
Nu al op dronk, maar kan zich tenminste tot 2025 nog verder ontwikkelen.
The Wine Advocate (about 2016):
"The second wine here, the 2016 Preludio de Sei Solo was produced with grapes from La Horra, Moradillo and Gumiel de Izán. It fermented in oak and stainless steel vats with destemmed grapes and indigenous yeasts and matured in 228- and 600-liter French oak barrels, some 40% of them new (as they need to build their collection of used oak barrels, especially the 600-liter ones). When I tasted it, the final blend was done and had been put in tank to settle for one month before bottling. It's an expressive Tempranillo (even if the old vineyards have some other grapes, even some white Albillo), ripe and juicy (it reached 14.6% alcohol), with good acidity and a juicy mouthfeel. They expect to fill some 19,000 bottles in July 2018.."
Luis Gutiérrez,
31st Aug 2018
Smaakprofiel | Rood: middelzwaar & fruitig |
---|---|
Penin punten | 0,00 |
Wijnsoort | Rood |
Wijnhuis | Bodegas Sei Solo |
Wijnstreek | Ribera del Duero DO |
Druivensoort | Tempranillo |
Alcohol % | 15.0 |
Inhoud in cl | 75 |