Pesquera crianza 75cl 2019 - 2019
- Gratis verzending boven €300,-
- 30 dagen geld terug garantie
- Spanjewijn krijgt 4/5 sterren
Omschrijving
100% Tempranillo.
Robert Parker vergeleek Pesquera uit Ribera del Duero met Petrus.
Een Klassieker en trendsetter in Ribera del Duero.
Pesquera Crianza heeft 18 maanden gerijpt op Amerikaans eikenhout.
Romige wijn, zwart fruit, walnoten, een vleugje kruiden, houttonen, rijpe tannines en een mooie, lange afdronk.
Goede combinatie met rood vlees, wild, jamon en harde kazen.
Ribera del Duero is een wijnregio die veel van de Spaanse topwijnen produceert. De wijngaarden liggen gemiddeld op 800m hoogte en het klimaat is buitengewoon geschikt voor de ontwikkeling van de druiven. Pesquera is de wijn die deze streek beroemd heeft gemaakt. Nog steeds heeft Pesquera een goede naam, ofschoon een aantal andere producenten inmiddels wijnen produceert de de vergelijking met Pesquera ruim kunnen doorstaan.
Alejandro Fernández is de voortrekker van deze regio geweest. Sinds begin jaren zeventig van de vorige eeuw heeft hij zijn eigen wijndomein in Ribera del Duero.Hij doorbrak de ouderwetse land- en wijnbouwpatronen en ondervond daarbij de nodige weerstand, maar dat weerhield hem niet om Ribera del Duero op de kaart te zetten als een wijnstreek waar niemand meer omheen kon.
Helaas is Pesquera er de laatste jaren niet beter op geworden.
Thans bezit het wijnhuis meer dan 200 hectaren aan topwijngaarden. Deze liggen verspreid, sommige op kiezelachtige terrassen, andere op de hoogvlaktes zoals de LLano Santiago, 1000 meter boven de zeespiegel. Al deze percelen met hun heel eigen karakteristieken dragen bij aan de complexiteit van de beroemde Pesquera wijnen. Alle wijngaarden zijn beplant met de ‘tinto fino', een lokale variant van de Tempranillo druif, de specialiteit van Alejandro.
Kenmerkend voor de stijl van Pesquera, is dat de wijn ondanks zijn houtrijping zijn fruitige karakter blijft houden.
De basis van de streek is de Duero rivier. Het bestaat uit lagen alluviaal zand en kiezels op een ondergrond van klei en kalksteen. Een ideale, goed gedraineerde grond voor topwijnen.
De trossen worden ontsteeld en de druiven worden vergist in RVS tanks. Dit gebeurt volledig natuurlijk bij 22-27°C, zonder toevoeging van externe gistcellen. Na de gisting worden de druiven geperst. De jonge wijn rust vervolgens 20 dagen in RVS tanks en wordt dan overgeheveld naar nieuwe vaten van Amerikaans eikenhout. De crianza verblijft 18 maanden op hout en 6 maanden op fles.
Meer informatie
Smaakprofiel | Rood: middelzwaar & fruitig |
---|---|
Combineren met | Duif |
Penin punten | 92 |
Wijnsoort | Rood |
Wijnhuis | Alejandro Fernandez Tinto Pesquera |
Wijnstreek | D.O. Ribera del Duero |
Druivensoort | Tempranillo |
Alcohol % | 14.5 |
Inhoud in cl | 75 |
Flesinhoud in cl | 75 |
Prijzen & Awards
Geschiedenis Peñin-punten