Gaba do Xil Godello O Barreiro 75cl - 2022
GABA DO XIL O BARREIRO IS EEN TELMO RODRIGUEZ WIJN UIT VALDEORRAS
- Gratis verzending boven €300,-
- 30 dagen geld terug garantie
- Spanjewijn krijgt 4/5 sterren
Omschrijving
GABA DO XIL O BARREIRO IS EEN TELMO RODRIGUEZ WIJN UIT VALDEORRAS
100% Godello.
Zeer goede prijs- kwaliteitverhouding.
Gaba do Xil Godello is een frisse grassige wijn. Wit fruit, een vleugje kruiden, mineralen, amandelen en een optimale zuurgraad.
Gaba do Xil Godello kan het best worden geserveerd op 12°C.
The Wine Advocate:
"A pure Godello from granite soils in steep slopes that is fermented in stainless steel with indigenous yeasts. It has a bright yellow color, clean with a greenish tint and with a fruit-driven nose with aromas of apples and some herbal notes (bay leaf) that is quite intense. The light to medium-bodied palate is austere with mineral and powdery sensations along with good acidity. This is a textbook, un-oaked white Valdeorras."
Meer informatie
Smaakprofiel | Wit: droog, fris & fruitig |
---|---|
Combineren met | Pizza |
Wijnsoort | Wit |
Wijnhuis | Telmo Rodriguez |
Wijnstreek | Valdeorras DO |
Druivensoort | Godello |
Alcohol % | 13.5 |
Inhoud in cl | 75 |
Over het wijnhuis
Wijnmaker Telmo Rodriguez wordt bestempeld als één van de jonge leeuwen van de Spaanse wijnindustrie. Hij studeerde aan de universiteit van Bordeaux en later in de Rhône bij de beroemde August Clape. Hij was de wijnmaker van La Granja Senora De Remelluri, de bodega van zijn vader in Rioja. Hij is daar vertrokken om, wat sommigen zouden noemen, flying winemaker te worden.
Telmo geeft er echter de voorkeur aan om zichzelf 'driving winemaker' te noemen. hij woont in Madrid en rijdt met de auto naar de gebieden waar hij wijn maakt. In korte tijd hebben zijn wijnen een plaats op het internationale speelveld gevonden. Eén voorbeeld: in het Wine Report 2008 van Tom Stevenson is Telmo opgenomen bij de beste 10 producenten uit Spanje.
Wij spraken weer eens uitgebreid met Telmo Rodriguez. Dat is altijd een genot. Als je met hem om de tafel gaat zitten leer je altijd iets of geeft hij stof tot nadenken. Wat maakt dit ‘geweten van de Spaanse wijnwereld’ zo bijzonder? Toen Telmo zijn studies afrondde in Bordeaux en vervolgens stages had gelopen bij mensen als Chave (Hermitage), Clape (Cornas) en Dürrbach (Trévallon) kwam hij terug in Spanje.
Daar zag hij dat andere Spanjaarden die in Frankrijk hadden gestudeerd Franse druivenrassen en gewoontes naar Spanje brachten. Zo kwam er steeds meer draadgeleiding terwijl het Spaanse systeem altijd vrijstaande stokken waren geweest. Telmo trok de conclusie dat hij zich wilde richten op de oude kwaliteiten van Spanje als vrijstaande stokken, inheemse druivenrassen en ‘field blends’. Daarnaast was hij de eerste in Spanje die moderne etiketten introduceerde en zet hij zich af tegen de rigide Spaanse wijnwetten.
Prijzen & Awards
Geschiedenis Parker-punten
Geschiedenis Peñin-punten