CIPMA Pedro Ximenez Fermentado en Barrica 75cl 2021 - 2019
Aanbieding: € 19,01 i.p.v. € 22,49 | Uw voordeel 15%
- Gratis verzending boven €300,-
- 30 dagen geld terug garantie
- Spanjewijn krijgt 4/5 sterren
Omschrijving
CIPMA I Pedro Ximenez Fermentado en Barrica 2021
100% Pedro Ximenez
CIPMA I komt als eerste met een prachtige droge wijn ook van de Pedro Ximénez druif.
De beste restaurants van Spanje zoals Sacha, Urrechu, Arzak of Alabaster waren direct goede afnemers van deze wijn, daarnaast kreeg CIPMA I geweldige recensies in de media.
CIPMA wordt gefermenteerd in een ondergrondse betonnen tank met rijping in nieuwe houten vaten gedurende 5 maanden.
De wijngaarden zijn gelegen op een hoogte van 837 meter, de bodems zijn voornamelijk gemaakt van kalksteen en zijn mild voor organisch materiaal. De samenstelling en de hoogte zorgen ervoor dat onze velden unieke en innovatieve wijnen produceren. Ze vertonen karakter, elegantie, knapperigheid en lange bewakingscapaciteiten die eigen zijn aan grenswijngaarden, die onze druiven onderscheiden van andere velden in de regio.
De winterhardheid van onze grond, alleen geschikt voor stevige gewassen zoals wijnstokken, naast het buitengewone temperatuurverschil tussen winter en zomer, evenals dag en nacht, verlenen druiven een speciale zuurgraad en een lage PH wat resulteert in gastronomische wijn met een romige verfijnde smaak, erg mooi geïntegreerd hout en alcohol.
Deze wijn heeft een complexe, rijke geur en dito smaak. In de geur florale tonen en rijp fruit. Duidelijk ook een toon van de houtlagering. De smaak is rijk en expressief met een fijne elegantie.
Voor degene die witte hoge Bourgognewijnen waarderen wensen deze wijn ook in hun kelder te hebben liggen.
Uitstekende combinatie met gegrilde tonijn, vis in een rijke (boter) saus en wit vlees. Goed op dronk, maar kan zich tot 2028 nog verder ontwikkelen. De optimale serveertemperatuur is 10°C.
Wine Spectator:
the first dry white produced from the Pedro Ximenez grape in Castilla-La Mancha, and its sibling. It's quite light at 12.5% alcohol and comes from grapes grown at 837 meters in altitude on limestone soils. The partly destemmed grapes were pressed in a wooden horizontal press, and the must was let to settle and ferment in concrete and then put to finish fermentation in 225-liter oak barrels, where it matured for six months. It's expressive and generously oaked, and it reminded me of some barrel-fermented wines from the early 2000s, with yellow fruit, a little exotic and with plenty of spice. It has a medium-bodied palate with a chalky texture and bittersweet flavors, where the oak is still quite prominent 3,420 bottles produced.
Meer informatie
Smaakprofiel | Wit: droog, houtgerijpt & complex |
---|---|
Combineren met | Bouillabaisse, Currie, Indonesische gerechten, Kaas zacht, Kalfsvlees, Kreeft, Paddestoelen, Parmaham, Patrijs, Sint Jacobsschelpen, Thaise gerechten, Vis |
Penin punten | 91 |
Parker punten | 90 |
Wijnsoort | Wit |
Wijnstreek | La Mancha DO |
Druivensoort | Pedro Ximénez |
Alcohol % | 12.5 |
Inhoud in cl | 75 |
Prijzen & Awards
Geschiedenis Parker-punten
Geschiedenis Peñin-punten