Wij gebruiken cookies om uw ervaring beter te maken. Om te voldoen aan de cookie wetgeving, vragen we uw toestemming om de cookies te plaatsen. Meer informatie.
100% Mencia.
Het woord "Ultreia, of Ultrya" werd door pelgrims gebruikt die al sinds de 3e eeuw door dit gebied trokken op weg naar Santiago de Compostela. Met 'Ultreia' (dat zoiets betekent als 'gaat voort') moedigden zij elkaar onderweg aan om hun doel te bereiken.
Raúl Pérez is één van de beste Spaanse wijnmakers en behoort tot de wereldtop. Raúl is ervan overtuigd dat dat grootse wijnen hun basis hebben in de wijngaard en heeft een niet te evenaren feeling en vaardigheid om vast te stellen hoe speciaal geselecteerde wijngaarden in staat zijn om grootse wijnen te produceren. Zijn talenten hebben ertoe geleid dat over de hele wereld steeds meer wijnmakers samenwerking met hem zoeken.
The Wine Advocate:
The 2011 Ultreia, produced with the local red Mencia grape, is somehow less approachable than the St Jacques of the same vintage. In this wine they are reaching their goal, as it is only 12.5% alcohol, the result of early harvesting. Here all the wine is aged in barriques, but it’s quite accessible and has the complexity of blending different vineyards from different zones within Valtuille. It has a straight palate, good acidity, a pure wine, maybe showing the effect of the stems. A wine for purists. Bravo! Drink 2014-2020.
Luis Gutiérrez, Aug. 2013
Penin punten | € 0,00 |
---|---|
Parker punten | € 93,00 |
Wijnsoort | Rood |
Wijnhuis | Raul Perez |
Wijnstreek | Bierzo DO |
Druivensoort | Mencia |
Alcohol % | 13.5 |
Inhoud in cl | 75 |