Wilt u advies of telefonisch bestellen? Neem dan contact op met Spanjewijn 0655540424

El Seque Monastrell 75cl 2019

 
2019
93
2018
94
2017
91
2016
90
 
2016
94
2015
94

Wees de eerste om dit product te beoordelen

El Seque Monastrell 75cl 2019

100% Monastrell. 

El Sequé is de beste wijn uit Alicante 

De El Sequé krijgt een houtopvoeding van 12 maanden op Frans eikenhout. De wijn is vol, complex en heeft een uitstekende balans met aroma's van rijp zwart fruit, kruiden, eikenhout tonen en een hint cacao. Verder zorgen de rijpe tannines voor een zacht mondgevoel en de afdronk is lang en aangenaam.

Goed in combinatie met wild, ossenhaas, geroosterd/gegrild vlees (bbq), pasta's en harde kazen. Op dronk, maar kan zich tenminste tot 2024 nog verder ontwikkelen. De optimale serveertemperatuur is 16°C. 

The wine Advocate;

"The eponymous 2016 El Sequé is pure Monastrell from old vines on sandy soils in the village of Pinoso. It fermented for ten to 12 days in open-top stainless steel tanks after a 24- to 48-hour cold soak with pigeage and pumping over. It matured in oak barriques until malolactic completed. In Alicante, the one event that marks harvest is the arrival of the cold spell (often with hail) and how it influences the vines. In 2016 they had some hail, but it was not as bad as in 2018 or in 2013, and the vineyards resisted. 2016 is a moderately fresh year within the warm climate zone, approachable, with less ripe aromas found in warmer years, with more upfront fruit. However, there is good balance in the palate with fine tannins and a chalky texture, with a little more acidity and tension. The oak is perfectly integrated. They had a good crop in 2016."

Luis Gutierrez, Jan 2019

26,77

El Seque Monastrell 75cl 2019

Inhoud in cl 75
Alcohol % 14.0
Druivensoort Monastrell
Wijnstreek Alicante DO
Wijnhuis Bodegas y Vinedos El Seque
Wijnsoort Rood
€ 26,77 € 22,12 excl. btw

X

Voeg nog € 300,00 toe
voor gratis verzending!

naar boven Productinformatie

100% Monastrell. 

El Sequé is de beste wijn uit Alicante 

De El Sequé krijgt een houtopvoeding van 12 maanden op Frans eikenhout. De wijn is vol, complex en heeft een uitstekende balans met aroma's van rijp zwart fruit, kruiden, eikenhout tonen en een hint cacao. Verder zorgen de rijpe tannines voor een zacht mondgevoel en de afdronk is lang en aangenaam.

Goed in combinatie met wild, ossenhaas, geroosterd/gegrild vlees (bbq), pasta's en harde kazen. Op dronk, maar kan zich tenminste tot 2024 nog verder ontwikkelen. De optimale serveertemperatuur is 16°C. 

The wine Advocate;

"The eponymous 2016 El Sequé is pure Monastrell from old vines on sandy soils in the village of Pinoso. It fermented for ten to 12 days in open-top stainless steel tanks after a 24- to 48-hour cold soak with pigeage and pumping over. It matured in oak barriques until malolactic completed. In Alicante, the one event that marks harvest is the arrival of the cold spell (often with hail) and how it influences the vines. In 2016 they had some hail, but it was not as bad as in 2018 or in 2013, and the vineyards resisted. 2016 is a moderately fresh year within the warm climate zone, approachable, with less ripe aromas found in warmer years, with more upfront fruit. However, there is good balance in the palate with fine tannins and a chalky texture, with a little more acidity and tension. The oak is perfectly integrated. They had a good crop in 2016."

Luis Gutierrez, Jan 2019