Wij gebruiken cookies om uw ervaring beter te maken. Om te voldoen aan de cookie wetgeving, vragen we uw toestemming om de cookies te plaatsen. Meer informatie.
95% Monastrell, 5% Garnacha
Casa Castillo Vino de Finca is een fantastische wijn uit Jumilla
Vino de Finca heeft 12 maanden rijping gehad op Frans eiken.
Een karaktervolle expressieve aromatische wijn die prachtig in balans is. Rijp fruit, een vleugje kruiden, florale tonen, soepele tannines en een prachtige afdronk.
Uitstekende combinatie met rundvlees, lam, stoofschotels, wild, ossehaas, geroosterd/gegrild vlees, pasta, pizza en harde kazen.
Op dronk, maar kan zich tenminste tot 2024 nog verder ontwikkelen.
De optimale drinktemperatuur voor Casa Castillo Pie Franco is 16°C.
The Wine Advocate (about 2018):
"The 2018 Vino de Finca is a blend of Monastrell with 25% Garnacha from a cooler, more continental vintage. The Monastrell is from 20- to 30-year-old vines, and the 8-year-old Garnacha is from limestone-rich soils. It fermented in the underground stone pools with 25% to 30% full clusters and indigenous yeasts and matured in 5,000-liter foudres and 500-liter barrels for 12 months. As all the Garnacha plots are now in production, there has been a higher percentage of it in the blend since 2017. The selection of plots used for this wine results in something more serious, more austere and with more depth than the entry-level Casa Castillo. He doesn't use Syrah in this blend because he thinks without Syrah it has a more Mediterranean profile, with aromatic herbs, thyme, rosemary and lavender and the slightly more rustic notes of the Monastrell. 53,000 bottles produced. It was bottled in December 2019."
Luis Gutiérrez, 10th Sep 2020