Wij gebruiken cookies om uw ervaring beter te maken. Om te voldoen aan de cookie wetgeving, vragen we uw toestemming om de cookies te plaatsen. Meer informatie.
100% Tinta de Toro (Tempranillo).
Eén van de uitzonderlijke "El Podio" wijnen in Guia Peñin 2018. Evenveel punten als Vega Sicilia en Pingus, maar véél goedkoper!
Een ongekende prijs- kwaliteitverhouding voor een wijn met zulke hoge waarderingen. Victorino komt van uitmuntende percelen in Zamora, Valdefinjas en Villabuena. De wijngaarden liggen op een hoogte van 650m tot 800 m. en hebben de bodem bestaat veelal uit zand. Alle percelen zijn beplant met "Tinta de Toro" (een met de Tempranillo verwante druivensoort).
Teso la Monja Victorino heeft 20 maanden gerijpt in nieuw Frans eikenhout en is een complexe, geconcentreerde, rode wijn. De aroma's doen denken aan rijp zwart fruit, mineralen en kruiden. De rijpe volle tannines zorgen voor een prettig mondgevoel en de afdronk is indrukwekkend. Victorino treedt in de voetsporen van Numanthia. Uitstekende combinatie met rood vlees, wild, lamsvlees, pate, jamon en harde kazen. Op dronk, maar kan zich tenminste tot 2023 nog verder ontwikkelen.
The Wine Advocate:
I tasted two vintages of the cuvée called Victorino, including the 2018 Victorino, a year with fewer bunches of larger grapes that resulted in very balanced wines, wines with good structure, ripe tannins and deep color. This was selected from ungrafted Tinta de Toro vines that fermented destemmed with their own selection of yeasts and matured in new French oak barrels for 20 months. This is a little lighter and has hints of blue flowers, a more vibrant palate and grainier tannins. 2018 and 2019 are very different years, and the 2018s are more fluid but also have more nerve and are likely to develop for a longer time in bottle. This has the advantage of one more year in bottle, which has helped to integrate the oak. Despite the cooler and wetter year, the grapes were very healthy, unlike in Rioja where they had to sort and select.
Luis Gutiérrez, Dec. 2020