Wij gebruiken cookies om uw ervaring beter te maken. Om te voldoen aan de cookie wetgeving, vragen we uw toestemming om de cookies te plaatsen. Meer informatie.
Belondrade y Lurton 75cl 2020
Aanbieding: € 61,09 i.p.v. € 71,20 | Uw voordeel 14%
Binnen 2 dagen geleverd
100% Verdejo.
Belondrade y Lurton FB: de beste witte wijn van Spanje
De opbrengst is beperkt en de wereldwijde vraag is groot, waardoor deze wijn altijd reeds enkele maanden na de lancering van een nieuwe jaargang is uitverkocht.
Deze Verdejo rijpt voor een periode van 10 maanden op Frans eikenhout, vandaar de vermelding 'FB' wat staat voor 'Fermentado en Barrica'. Het is een frisse, complexe, uitgebalanceerde en culinaire wijn. Er wordt uitsluitend gebruik gemaakt van de natuurlijke gisting.
Rijp wit fruit, bloemen, een vleugje kruiden, goed geïntegreerde houttonen en een prachtige afdronk.
Uitstekende combinatie met visgerechten en schaaldieren.
Goed op dronk maar kan zich tenminste tot 2027 nog verder ontwikkelen.
De optimale serveertemperatuur van deze wijn is 8-10 °C.
Colour: bright straw, greenish rim.
Nose: citrus fruit, wild herbs, stone fruit, bakery, spicy.
Palate: fresh, fruity, good acidity, full.
The Wine Advocate
'he 2020 Belondrade y Lurton is already sold out, but for completeness of our database I tasted it next to the current 2021. 2020 was a little warmer and drier, and the wine shows a golden color and a more developed nose with notes of yellow fruit, pollen and hay and a little quince too with time in the glass. The palate is soft and tender, with integrated acidity, very good balance, power and elegance and the pleasant bitter twist in the finish. It's riper at 14.2% alcohol. '
Didier Belondrade doesn't stop. While not many will be surprised by his wines, which he has been producing in Rueda since 1994, you might like to hear that he is still chasing some more old vines. In 2016, he bought two more plots averaging 50 years of age. Coincidentally, 2016 seems to be one of the most elegant and balanced vintages in their history..."
Luis Gutierrez, Jan 2023